dinsdag 21 oktober 2014

Chewy chocolate chip koekjes

Hoog tijd om nog eens een receptje te delen! Ik kocht uit nieuwsgierigheid een kilo rijstbloem (een mix van bruine en witte rijstbloem) en ging er meteen mee aan de slag. Voor deze koekjes gebruikte ik voor het eerst ook lactosevrije boter. Geen van beide ‘nieuwe’ ingrediënten stelde me teleur!

Omdat ik de rijstbloem nooit eerder uitprobeerde, combineerde ik hem voor deze koekjes nog met de witte bloem die in eerdere recepten al goede resultaten opleverde.

Onderstaand recept is erg eenvoudig, met weinig ingrediënten en een minieme bereidingstijd. Het deeg hoeft niet te rusten in de koelkast en na twintig minuten bakken liggen er stevige, chewy chocolate chip koekjes op de bakplaat.

Ingrediënten:
- 75 g rijstbloem (bv. Rice flour van Doves Farm)
- 30 g witte bloem (bv. White bread flour blend van Doves Farm)
- 100 g suiker
- 30 g boter (bv. Valio Zero Lactose)
- 1 ei
- snuifje zout
- ½ tl vanille
- chocolate chips (naar eigen smaak)

Werkwijze:
Doe alle ingrediënten bij elkaar (ik roerde eerst het ei onder de gesmolten boter en mengde dit daarna onder de droge ingrediënten).
Chocolate chips als laatste toevoegen.
Schep het deeg in kleine hoopjes op de bakplaat en bak gedurende 20 minuten (of tot de randjes goudbruin worden) in een voorverwarmde oven van 175°C.


Filet FODMAP_chewy chocolate chip cookies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten