dinsdag 12 augustus 2014

Creatief met kruimels

Met paneermeel til je sommige bereidingen net dat niveautje hoger of kan je op z’n minst voor wat variatie zorgen. Het is geen onmogelijke opdracht om zelf een en ander te verkruimelen, maar ik kwam in de lokale Albert Heijn bijvoorbeeld uit bij Pure & Free paneermeel van Consenza, FODMAP-vrij en handig uit een doosje.

Een aantal gepaneerde ideeën:
- Dip schijfjes courgette aan beide kanten in het paneermeel, bak in wat olie en kruid af met zout en peper.
- Paneer zelf een stukje vis of vlees door het met bloem te bedekken (overtollige bloem eraf kloppen), door een losgeklopt ei te halen en vervolgens door het (eventueel gekruide) paneermeel.
- Maak puree met lactosevrije melk en een eierdooier en meng er een opgeklopt eiwit onder. Schep de luchtige puree in een platte ovenschotel en bestrooi met paneermeel. Verspreid enkele kleine stukjes boter over het geheel en de schotel kan onder de gril voor een knapperige toets.
- Maak zelf sappige en stevige hamburgers, gehaktbroden e.a. door je gehakt voor het bakken te verrijken met ei en paneermeel. Check wel even bij je slager (of op het label) wat er in het gehakt verwerkt zit (opletten voor gluten, lactose en bepaalde specerijen).


Filet FODMAP_paneermeel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten