dinsdag 2 september 2014

Boekweitkoekjes

Boekweit is rijk aan vezels, een stof die tijdens de FODMAP-arme weken soms wat te weinig in je voeding voorkomt. Het kan maar een excuus zijn om weer nieuwe koekjes uit te proberen!

Een eenvoudig en snel recept geeft je zo’n twaalf knapperige boterkoekjes met de typische boekweitsmaak. Voor mij mag die smaak toch iets meer op de achtergrond blijven, zoals in mijn grijs brood bijvoorbeeld. Wat niet wilt zeggen dat deze koekjes lang zullen blijven liggen…

Ingrediƫnten:
75 g boekweitmeel
62 g boter
75 g suiker
½ ei
2 g bakpoeder

Werkwijze:
Doe alle droge ingrediƫnten bij elkaar en meng er daarna de boter en het ei onder.
Verdeel het deeg in kleine porties op de bakplaat en bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.


Filet FODMAP_boekweitkoekjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten