dinsdag 23 september 2014

Cheddarcrackers

Een klassieker onder de zoute snacks, de kaascracker. Deze lekkernij zelf maken, neemt alvast minder tijd in beslag dan het afschuimen van winkels en merken op zoek naar een kaaskoekje met toegestane ingrediënten.

Het recept is erg eenvoudig, maar zelfs na grondige afkoeling liet mijn deeg zich niet met een vormpje uitsnijden, en dus zien mijn crackers er iets ‘artisanaler’ uit dan gepland. De kleinste exemplaren kregen het meeste crisp mee, maar ook de grotere crackers kunnen me zeker behagen.

Op hun best als ze vers zijn!

Ingrediënten:
- 75 g cheddar
- 60 g bloem (bv. White bread flour blend van Doves Farm)
- 18 g boter (bv. Planta)
- iets meer dan één gram zeezout
- klein snuifje paprikapoeder
- koud water (enkele eetlepels)

Werkwijze:
Doe alle ingrediënten, behalve het water, in de blender en mix ongeveer een minuut in korte pulsen.
Voeg 2 eetlepels water toe en mix 1 tot 2 minuten onophoudelijk.
Voeg meer water toe als dat nodig lijkt.
Kneed het mengsel eventjes, doe er plastiek folie omheen en vorm een schijf door licht te duwen.
Laat minstens 30 minuten afkoelen in de koelkast.
Rol het deeg uit, maak er kleine vormpjes van en bak ze gedurende 10 minuten (of totdat de randjes bruin zijn) in een voorverwarmde oven van 190°C.


Filet FODMAP_Cheddarcrackers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten