woensdag 24 september 2014

Pizzadeeg uit een pakje

Twee eetlepels olie en 250 milliliter lauw water, meer zou je niet nodig hebben om met deze mix van Bauckhof lekker pizzadeeg tevoorschijn te roeren. En toch zag ik enkel een kleverig beslag in mijn mengkom. Het deeg uitrollen, zoals men het op de verpakking voorschrijft, was absoluut onmogelijk.

Uiteindelijk kreeg ik het deeg met een natte vork in een soort van rechthoekige vorm uitgesmeerd op een bakmatje. Na een kwartier bakken (met een topping van tomaat en mozzarella) bleef het deeg derf vanbinnen, vergelijkbaar met mijn eerdere ervaring met een Bauckhof broodmix.

Het kan natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak zijn. Misschien zijn sommige mensen net verlekkerd op vochtig deeg. Ikzelf hou het voorlopig toch voor gezien met dit soort van mixen.


Filet FODMAP_pizzadeeg uit een pakje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten