woensdag 11 mei 2016

Koekjestaart

In koekjestaart tover je droge koekjes om tot een smeuïg gebakje. Zandkoekjes lenen zich daar uitstekend toe.

De kans is groot dat er ook bij jou een zakje Mix C (Kuchen & Kekse) van Schär op het schap staat. Op de verpakking van deze populaire meelmix vind je een eenvoudig recept voor zandkoekjes. Zelf laat ik de geraspte citroenschil uit het recept weg en voeg ik wat vanille-extract toe. 

Koekjes

Ingrediënten (ik halveer de hoeveelheden meestal):
- 250 g Mix C van Schär
- 125 g suiker
- 125 g boter (Planta)
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanille-extract

Werkwijze:
Kneed alle ingrediënten tot een deeg. Rol het deeg tot een cilinder en laat ongeveer 1 uur in de koelkast liggen. Snij plakjes van de rol deeg en bak de koekjes ongeveer 10 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°C.

Crème au beurre (vanille)

Ingrediënten:
- gelijke hoeveelheden poedersuiker en boter (bv. 100 g van elk)

Werkwijze:
Roer de boter tot een witte massa. Meng er de poedersuiker onder.

Taartjes

Ingrediënten:
- koekjes
- crème au beurre
- koude koffie
(- pure chocoladeschilfers)

Werkwijze:
Besmeer 1 koekje bovenaan met crème au beurre. Dompel de onderkant van het volgende koekje heel even in de koffie en leg het er bovenop. Doe hetzelfde met het derde koekje. Stapel zoveel koekjes als je wilt en werk het geheel af met crème au beurre (en eventueel chocoladeschilfers). Laat je gebakjes een nachtje in de koelkast staan, zodat de koekjes zacht worden en de crème au beurre wat opstijft.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten