In onderstaand recept koos ik voor amandelessence. Heb je alleen amandelpoeder in huis? Vervang dan ongeveer 35 g van de bloem door het poeder.
Ingrediënten:
Vulling (cakedeeg)
- 125 g bloem (bv. Mix C van Schär)
- 125 g suiker
- 125 g boter (bv. Planta)
- 2 eieren
- 3 g bakpoeder (Dr. Oetker)
- enkele druppels amandelessence
Ik gebruikte kant-en-klaar deeg voor de bodem (bv. Herta glutenvrij)
- zelfgemaakte ananasconfituur (lees hier hoe je zelf confituur maakt)
- wat Maizena voor op de taartbodem
Glazuur
- eenzelfde hoeveelheid water en bloemsuiker
Werkwijze:
Doe alle ingrediënten voor de vulling onder elkaar.
Leg het deeg in een taartvorm en bestrooi de bodem met wat Maizena.
Smeer er een laagje ananasconfituur over.
Vul de taartbodem met het cakedeeg en werk eventueel af met enkele reepjes deeg.
Bak gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Meng terwijl de taart afkoelt het water en de bloemsuiker voor de glazuur.
----------------------------
[ENGLISH]
Ingredients:
Filling (cake dough)
- 125 g flour
- 125 g sugar
- 125 g butter
- 2 eggs
- 3 g baking powder
- a couple of drops of almond essence (or replace about 35 g of the flour with almond powder) *only use this ingredient if you tolerate it*
I used ready made dough for the pie crust
- homemade pineapple jam (how to make your own jam)
- a small amount of cornstarch
Icing
- an equal amount of water and icing sugar
Directions:
Mix all the ingredients for the cake dough.
Spread your pie dough in a pie tin and sprinkle it with some cornstarch.
Add a layer of pineapple jam.
Fill the rest of the pie with the cake dough and put some strips of dough on top.
Bake for 40 minutes at 180°C (356°F).
While the pie cools down, mix the water en icing sugar for the icing.
Instagram: @filetfodmap |
Instagram: @filetfodmap |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten