zaterdag 30 augustus 2014

Zachte chocoladekoekjes

Het zoveelste koekjesexperiment, maar zeker eentje dat de moeite waard was. Met een nieuw recept bekwam ik een zacht chocoladekoekje dat qua smaak te beschrijven valt als een kruising tussen brownies en Oreo’s. Er bestaan slechtere combinaties!

Voor het eerst liep het deeg geen millimeter uit tijdens het bakken en lagen de koekjes nadien los op de bakplaat. Nu ik weet dat deze koekjes hun vorm behouden in de oven, zie ik voor hen een toekomst als dunnere Oreo-versie. Een zoete botercrème zou het deeg immers prima aanvullen.

Ik haalde negen dikke koekjes uit onderstaande hoeveelheden.

Ingrediënten:
- 50 g bloem met xanthaangom (bv. White bread flour blend van Doves Farm)
- ½ ei
- 25 g boter (bv. harde Planta)
- 12 g cacao
- snuifje zout
- 1 g bakpoeder (Dr. Oetker)
- 42 g suiker

Werkwijze:
Alle droge ingrediënten onder elkaar doen en nadien de boter en het halve ei toevoegen.
Kleine hoopjes van het deeg op de bakplaat (met bakpapier) scheppen en gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C bakken.


Filet FODMAP_zachte chocoladekoekjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten