Geen culinair hoogstandje, deze crackers, maar wel snel gemaakt en leuk als aperitiefhapje (met of zonder dipsaus), bij een slaatje, als tussendoortje, …
Ingrediƫnten:
- 65 g boekweitmeel
- water
- 1 el olie
- snuifje zout
- (voor afwerking: sesamzaad, zeezout, …)
Werkwijze:
Doe het boekweitmeel, de olie en het zout onder elkaar.
Voeg het water met kleine hoeveelheden toe en blijf water of meel toevoegen totdat je een niet-kleverig, goed te bewerken deeg hebt.
Rol het deeg zo dun mogelijk uit op bakpapier of bakmatje.
Indien je met een topping werkt, deze erover strooien en er lichtjes indrukken met de deegrol.
Het uitgerolde deeg insnijden zodat je vierkantjes, driehoekjes, … bekomt.
Bak zo’n 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Bak zo’n 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten