Ik begin te geloven in het nut van fijne melen zoals boekweit en teff. Koekjesdeeg waaraan ik zulk meel toevoeg, lijkt beter te scoren qua vorm en structuur. Wellicht moet ik wel nog wat meer combinaties uittesten om hun werkelijke bijdrage te achterhalen.
In elk geval, onderstaand recept voor een tiental middelgrote zandkoekjes mag op de stapel ‘goedgekeurd’. De koekjes zijn nogal fragiel wanneer ze uit de oven komen, maar worden perfect stevig bij het afkoelen.
Ingrediƫnten:
- 110 g witte bloem (bv. Plain white flour blend van Doves Farm)
- 20 g teffmeel
- 83 g boter (bv. Planta)
- 33 g suiker
- 3-4 g poedersuiker
Werkwijze:
Meng boter en suiker goed onder elkaar.
Voeg er de bloem en het meel (gezeefd) aan toe en meng verder.
Verdeel het deeg op de bakplaat en bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten