Omdat ik erg tevreden was met de zachte structuur van mijn teffbroodjes, ging ik op vergelijkbare manier aan de slag voor deze boekweitvariant. Een eenvoudig recept, weinig werk en heerlijke broodjes als resultaat.
Bovendien kan je deze broodjes zowat vers uit de oven serveren, in tegenstelling tot een groot brood, dat wat tijd nodig heeft om af te koelen vooraleer het te snijden valt.
Ingrediënten:
- 200 g witte broodmix (ik gebruikte Dibro No-Risk Wit)
- 50 g boekweitmeel
- 15 g boter
- 4 g droge gist
- 225 ml water
- 5 g zout
Werkwijze:
Doe alle ingrediënten bij elkaar en vul je ingevette vormpjes ongeveer voor de helft met het beslag.
Laat afgedekt rijzen totdat de broodjes dubbel zo groot zijn.
Bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten