Koekjes als deze kan ik jullie niet onthouden.
De ingrediënten heb ik op goed geluk bij elkaar geklutst. Variaties met wat cacao of iets dergelijks lijken me doenbaar, maar met onderstaande hoeveelheden loopt het deeg alvast niet uit en krijg je een stevig, knapperig en neutraal koekje.
Ingrediënten:
- 100 g witte bloem (ik gebruikte White bread flour blend van Doves Farm, daar zit xanthaangom in)
- 50 g suiker
- 3 g bakpoeder (Dr. Oetker)
- 40 g boter (bv. harde Planta)
- 30 ml lactosevrije melk
- 1 tl vanille
- mespunt zout
Werkwijze:
Doet alle ingrediënten onder elkaar.
Worstje maken van het deeg, inpakken in plastiek folie en minstens een halfuur laten afkoelen in de koelkast.
Snijd plakjes van het deeg en bak ze gedurende 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 175°C.
Hi! I would like to share your recipes on Volrecepten.nl. Adding your blog will make your content available to our users and send you some additional traffic.
BeantwoordenVerwijderenYou can add your blog from the main page in the Top Blogs section (Food blogger? Sluit je!).
Hope to see you there soon :)