Een goed basisrecept voor cake kan levens redden. Of is op z’n minst toch leuk om achter de hand te hebben. Met deze vanillecake op basis van Schär’s Mix C heb ik er een zoete favoriet bij.
Voor dit recept hoef je bovendien geen eiwitten apart op te kloppen. Je laat de twee eieren integraal in je bloem ploffen, en toch worden de cupcakes heerlijk zacht en luchtig. Minder moeite, minder afwas!
Ik haalde 11 cakejes uit onderstaande hoeveelheden.
Ingrediënten:
- 125 g bloem (bv. Mix C van Schär)
- 125 g suiker
- 125 g boter (bv. Planta)
- 2 eieren
- 20 ml lactosevrije melk
- 3 g bakpoeder (Dr. Oetker)
- 1 tl vanille
Werkwijze:
Doe alle ingrediënten, behalve de melk, onder elkaar.
Voeg de melk toe aan het mengsel en roer er nog even goed door.
Vul de cupcakevormpjes en bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten