Als je schoorsteen niet meer op de Sint z'n ronde ligt, trakteer je jezelf toch gewoon op wat lekkers! Dat kan
bijvoorbeeld met deze toepasselijke speculaas op basis van rijstbloem.
Speculaaskruiden bepalen voor een groot deel de typische smaak van deze lekkernij, en
dan vooral de kaneel die in kant-en-klare
kruidenmengelingen zit. Grote hoeveelheden kaneel horen niet thuis in een
FODMAP-dieet, maar het snuifje in dit recept kan wellicht wel door de beugel. Wie
zich er liever niet aan waagt, bakt de koekjes gewoon zonder de
speculaaskruiden (getest en goedgekeurd!).
Ik rolde dit keer kleine bolletjes van het
deeg (een soort van oversized pepernoten), maar je kan zeker ook voor grote
speculazen gaan.
Ingrediƫnten:
- 70 g rijstbloem (bv. Rice flour van Doves Farm)
- mespunt xanthaangom
- 50 g donkerbruine suiker
- 3 g bakpoeder (Dr. Oetker)
- 40 g boter
- 2 el lactosevrije melk
- snuifje zout
- mespunt speculaaskruiden
Werkwijze:
Doe alle ingrediƫnten onder elkaar en kneed
totdat je een egale bol deeg hebt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten