Rijstbloem hoef je niet noodzakelijk met andere bloem te combineren om tot een degelijk koekje te komen, zo blijkt. Ik gebruikte een vrij kleine hoeveelheid bloem om het recept uit te proberen, maar met onderstaande verhoudingen krijg je lekkere, zachte koekjes (heerlijk krokant aan de buitenkant wanneer ze net afgekoeld zijn…).
Om de smaak van de boter niet te laten overheersen, ging ik dit keer voor een fiftyfifty tussen Valio Zero Lactose (met de ‘echte’ botersmaak) en Planta.
Ingrediƫnten:
- 70 g rijstbloem (bv. Rice flour van Doves Farm)
- mespunt xanthaangom
- 50 g suiker
- 3 g bakpoeder (Dr. Oetker)
- 40 g boter
- 30 ml lactosevrije melk
- snuifje zout
Werkwijze:
Doe alle ingrediƫnten onder elkaar (boter lichtjes smelten om gemakkelijk te mengen).
Verdeel het deeg in kleine bolletjes op de bakplaat en bak zo’n 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten