zaterdag 5 december 2015

Harde speculaas

Al dat heerlijke Sinterklaassnoep in de winkelrekken deed me hunkeren naar de speculaas die ik vroeger in mijn schoentje terugvond.

Glutenvrij deeg laat zich niet gemakkelijk tot leuke vormpjes boetseren. Toch kan je een en ander gedaan krijgen door wat meer bloem toe te voegen. Zo gaat het deeg minder kleven.

Zin in verse koekjes en net je laatste druppel lactosevrije melk in de aardappelpuree gedraaid? Geen probleem. Voor onderstaande hoeveelheden werkt water ook prima.

Ingrediƫnten:
- 70 g witte bloem + wat extra (bv.White bread flour blend van Doves Farm)
- 50 g donkerbruine suiker 
- 3 g bakpoeder (Dr. Oetker)
- 40 g boter
- 2 el water of lactosevrije melk
- snuifje zout
- stevig mespunt speculaaskruiden

Werkwijze:
Doe alle ingrediƫnten onder elkaar. Voeg extra bloem toe in kleine hoeveelheden totdat het deeg niet meer plakkerig aanvoelt.
Verdeel het deeg op de bakplaat en bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.

(Gebruik je een speculaasvorm? Bestrooi deze dan met een beetje bloem, duw het deeg er goed in met de deegrol, en schut het er weer uit op de bakplaat.)


Filet Fodmap - harde speculaas - glutenvrij lactosevrij eivrij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten